You are currently viewing Beste food fotograaf ter wereld

Beste food fotograaf ter wereld

  • Post author:
  • Post category:awards

Persbericht januari 2020

Beste culinair fotograaf ter wereld komt uit Nederland

Eind oktober 2019 is de Nederlandse fotograaf Lyan van Furth (@lvffood) met de Foodelia Awards uitgeroepen tot de beste culinair fotograaf van 2019.

De Foodelia Awards zijn de Oscars voor de beste culinair fotografen ter wereld, die meedingen naar internationale erkenning voor hun werk. Deze prijs vervult Van Furth dan ook met gepaste trots en toont aan dat hij met zijn unieke food fotografie zowel bij chefs als mede-fotografen de juiste snaar raakt.

Hollandse meester van food fotografie

Het werk van culinair fotograaf Lyan van Furth kenmerkt zich door spanning, eenvoud én clair obscur. Het licht en donker waar de grote Rembrandt in zijn kunstwerken als geen ander mee kon spelen, is ook de kracht van het werk van Van Furth. In zijn foto’s staat het eten zonder poespas centraal, waarbij hij de culinaire meesterwerken van de chef op unieke wijze een podium geeft.

Over Lyan van Furth

Van Furth fotografeert al tien jaar en heeft in die tijd zijn eigen innovatieve stijl ontwikkeld. In zijn werk als culinair fotograaf komen zijn passies voor eten en fotografie samen, waarbij hij én de chef in kwestie creatief gezien altijd hetzelfde nastreven: perfectie. Met een indrukwekkend portfolio van prachtige fotografie en nauwe samenwerkingen met chefs als Dennis Huwaë (Restaurant Daalder) en Tim Golsteijn * (Restaurant Bougainville) gooit van Furth nationaal en internationaal hoge ogen. Hij fotografeert voornamelijk in opdracht van vele chefs en horeca maar ook voor veel food leveranciers zoals Makro.

Nr1 food photographer of the year